Grip – Precise Plus 18650

Mechanický grip bez elektroniky Precise Plus 18650

Rozměry modelu pro baterií 18650 jsou:
Šířka v nejširším místě: 20 mm
Délka: 106 mm
Hmotnost: 88 g
Cena: $179.99

Precizní grip, dalo by se říct. Ano, je to skutečně tak.
Vyroben z kvalitní nerezové oceli s povrchovou úpravou a pozlacenými kontakty ve spínači a v kontaktech pro závit 510 (uvádí výrobce). Grip se vyrábí pro širokou paletu baterií a to 18650, 18500, 18350, 16340, 10440 a to vždy ještě ve dvojím provedení. S rovným zakončením u závitu 510 a se skoseným zakončením u závitu.

Grip Precise Plus má unikátní tlačítko, kterým se aktivuje napětí do závitu. Je umístěno ve spodní části na dně. No, zase až tak unikátní není, protože takové tlačítka mají i jiné Gripy, např. CUBE, ale toto tlačítko je opatřeno zvláštním doplňkem, který umožňuje zamknutí a tím zabránění k nechtěnému stisku. Ono zamknutí se provádí mechanickým vysunutím středové části v tlačítku a to už unikátní je.

 

Celý Grip Precise Plus je opravdu velmi kvalitně zpracován a to do nejmenších detailů. Tělo gripu je z jednoho kusu a má odnímatelné obě strany. Takže lze odšroubovat vrchní část, kde je umístěn závit 510, který je mírně zapuštěn a spodní část, kde je ono tlačítko. Celé tlačítko lze kompletně rozebrat. Kontakt na tlačítku lze dle potřeby povolit a doplnit o až 4 podložky, které jsou součástí balení a to z důvodu různých velikostí baterií. I když je grip pro baterie 18650 tak víme, že některé mají PCB ochranu a jsou tak větší o pár milimetrů. I na toto výrobci mysleli a podložky se mohou hodit. Bohužel už nemysleli na tloušťku baterií. Např. UltraFire baterie s PCB mají trošku tlustší obal a tak do gripu jdou poměrně těžko zasunout a o to hůř pak vyndat. Tady pak pomůže skutečnost, že se dá grip otevřít z obou stran a pak takovou baterii vytlačit na jednu stranu (aspoň že tak). Vrchní část, kde je 510 závit, který je mírně zapuštěn do těla gripu vypadá elegantně. Cokoli, co se našroubuje na tento závit, perfektně sedí a příslušenství, které jsme použili, se mírně schová do zapuštěné části a pěkně to vypadá.

Pro mě, je celkový dojem z tohoto gripu velmi dobrý. Není až tak extra velký, i když je pro baterie 18650, je poměrně lehký, příjemný do ruky a to hlavně díky povrchové úpravě. Osobně mám raději gripy s drsnějším povrchem, než jsou například ty chromované. Jsou hladké, jde tam vidět každý otisk prstu a podobně… U Precise Plus toto nehrozí. Když je v gripu baterie a je také našroubovaný atomizér, není dobré Grip v neuzamčeném stavu postavit. Tlačítko je velmi jemné, a protože baterie zatíží grip, tak se tlačítko sepne. Pokud se tlačítko uzamkne, může vesele stát a dokonce se při položení na stůl nekutálí.

Za mě tedy patří výrobci skoro po všech stránkách palec nahoru. No, možná ne za tu cenu, ale když se podíváte na jiné, podobné záležitosti, tak tam rozdíl až tak obrovský není.